06-53701787 rob@thijsse.nl

Wie is Rob Thijsse?

Procesbegeleider, coach en trainer

Geboren in Scheveningen, met uitzicht op de haven en op het transportbedrijf van mijn vader, waar we boven woonden. Daar heb ik onder andere geleerd om met plezier met heel verschillende mensen om te gaan, en respect gekregen voor zwaar lichamelijk werk en lange dagen maken.

Geografie
Ik heb Geografie gestudeerd, en nog tijdens mijn studie in feite mijn eerste organisatie-adviesklussen gedaan: concrete outputnormen overeengekomen met de politicologen, een dataverzamelingsbedrijfje opgestart bij de geografen, en zeven ton achterstallige subsidie binnengehaald voor het Transferpunt Amsterdam.
Getrouwd met mijn eerste liefde, en drie gezonde dochters gekregen, die zijn inmiddels volwassen.

Willem de Galan
In 1989 ben ik als adviseur gaan werken bij de Galan Groep en daar met en van vijf collega’s het mooie vak van organisatie – adviseur geleerd. Gecoached door eigenaar Willem de Galan zelf, een zeer slimme en inspirerende man. Een ondernemende groep, met een uitstekende naam en dito klantenkring, die het vak op een ‘dwarsdenkende’ manier beoefende. Een universele manier, die om het even bij overheden, brancheverenigingen en bedrijven kan worden toegepast. Een andere invalshoek kiezen dan de voor de hand liggende is één van de kenmerken daarvan.

Zelfstandig
In 1999 heb ik me – in goede verstandhouding – losgemaakt van de groep, om het ondernemersavontuur te beginnen als zelfstandig organisatie–adviseur, voor dezelfde klanten. Met een aantal kundige zelfstandigen om me heen, maar niet in dienstverband.
Ik geniet nog steeds van de zelfstandigheid en vrijheid van het ondernemerschap, en van de opdrachten die ik steeds weer krijg. Gaandeweg zijn daar veel opdrachten voor besturen van verenigingen bij gekomen. Dat zijn de meest lastige, complexe opdrachten die er zijn volgens mij, dus dat test mijn kunde keer op keer. En dat vind ik heel plezierig.

Observator
Waarom ik dit vak zo mooi vindt? Ik ben een observator. Ik zie de dingen die mensen zelf niet meer zien. Dat kan ik vriendelijk maar duidelijk overbrengen aan betrokkenen. Als die ermee aan de slag gaan, dan zie ik dat de energie gaat stromen. Dat is dankbaar werk: zie de aanbevelingen.

Contact